Oppilaskunnan terveiset

Oppilaskuntatoiminta alkoi järjestäytymiskokouksella 10. päivä syyskuuta. Luokista2-6 paikalla oli 1-2 aktiivista edustajaa. Lukuvuodeksi 2013-14 puheenjohtajaksi valittiin Aleksanteri Lindh ja sihteeriksi William Whitton.

DSCF3870

Lauttasaaren ala-aste on Helsingin suurin ala-aste. Suuruus heijastuu myös oppilaskuntatoimintaan. Toiminnan tehostamiseksi oppilaskunnan hallitus on jaettu tiimeihin: toiminta-, tempaus-, juhla- ja sporttitiimiin. Jokaiselle tiimille on jaettu omat vastuutehtävät sen mukaan, mitä tapahtumia, hankintoja tai kannanottoja oppilaskunnan hallituksen kokouksessa on käsitelty. Hallitus kokonaisuudessaan kokoontuu muutaman kerran vuodessa, tiimit puolestaan kokoontuvat vastuualueensa mukaisesti niin usein kuin on tarpeen.

Helsingin kaupungin ala- ja yläkoulun oppilaita osallistava järjestelmä on nimeltään Ruuti. Vuosittain oppilaskunnille annetaan mahdollisuus anoa Ruuti-hankerahaa. Lauttasaaren ala-asteelle rahaa myönnetään vuosittain noin 6000 euroa. Siitä noin 80% käytetään keväällä aktiviteetteihin, joista on yhteisesti luokissa äänestetty. Viimeisin hankerahan kohde oli omien T-paitojen suunnittelu ja toteuttaminen.

Oppilaskunnan neljä aktiivijäsentä ja kaksi ympäristöagenttia osallistui Ruuti-oppilaskuntapäiville 25.9., joka järjestettiin Nuorisoasiasiankeskus Hapessa. Oppilaskuntapäivillä mietitään oman koulun toimintavuotta, tutustutaan muiden koulujen oppilaskuntiin ja saadaan uusia ideoita sekä opitaan viemään omia suunnitelmia eteenpäin oppilaille ja opettajakunnalle demokratian keinoin.

Oppilaskunta tukee Välkkäri-toimintaa, joka alkoi viime lukuvuonna. Osa oppilaskunnan hallituksen jäsenistä on myös Välkkäreitä. 5.- 6.-luokkien Välkkärit leikittävät pienimpiä oppilaita Myllykalliossa ja Pajalahdessa, vastaavat välituntilainaamon toiminnasta sekä järjestävät futsal-turnauksen neljäsluokkalaisille.

Seuraavaksi juhlatiimi alkaa työstää Halloween-juhlallisuuksia 1.11. ja sporttitiimi alkaa rakentaa sarjataulukkoa sählyturnaukseen. Toimintatiimi puolestaan miettii hankerahan jäljellä olevan osuuden käyttökohteista ja esittelee ehdotuksensa 8.10. hallituksen kokouksessa.

DSCF3886 DSCF3869

Mainokset